Start onderneming

U heeft de knoop doorgehakt. U gaat voor u zelf beginnen. Er komt nu veel op u af. Houdt u het overzicht zelf of zoekt u een sparringpartner? Waar moet u zoal aan denken?

Ondernemingsplan

Het wordt niet altijd gevraagd, maar bijvoorbeeld een bank of verhuurder vraagt er wel om. Door het schrijven van een ondernemingsplan moet u als startende ondernemer goed nadenken over alle facetten van het ondernemerschap. Het gaat dan niet alleen over de kernactiviteit (verkopen of leveren van diensten), maar ook over verzekeringen, administratieve verplichtingen, marketing etc. Op basis van uw input schrijf ik ook (delen van) uw ondernemingsplan.

Bedrijfsvorm

U moet in deze startfase veel beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de rechtsvorm van uw onderneming. Maar niet alleen voor starters, ook bij doorgroeiers kan deze vraag opnieuw voorbij komen. Wanneer is een BV eigenlijk interessant? Ik zet de mogelijkheden graag voor u een op een rij, zodat u weloverwogen kunt besluiten wat u gaat doen.

Inrichten boekhouding

U heeft misschien weinig ervaring in boekhouden. Geen probleem, ik help u hier graag bij. U kunt van mij concrete voorstellen verwachten hoe u de administratie zo eenvoudig mogelijk inricht. Door het volgen van een paar duidelijke regels is het mogelijk om de administratie overzichtelijk te houden. Zo houdt u het overzicht in bijvoorbeeld de kaspositie, maar u bespaart uiteindelijk ook tijd en geld.

Ik werk met het administratieprogramma Snelstart, dat eenvoudig is in gebruik en voordelig in aanschaf.

Financieringsaanvraag

Ondernemen betekent soms ook investeren. Voor een succesvolle financiering is een goed onderbouwde aanvraag essentieel. Samen met u stel ik een degelijke, helder geformuleerde aanvraag op waarin alle informatie is opgenomen die mogelijke financiers nodig hebben (algemene informatie, exploitatiebegroting, cash flow overzicht, investeringsbehoefte, etc.). Dat is een hele zorg minder!